zondag, januari 29, 2006

Fears & Prejudices in San Francisco



Afgelopen weekend ben ik met Maya, een vriendin van school (Maastricht) die nu in Santa Cruz studeert, in San Francisco geweest. Natuurlijk ook de mooie campus laten zien waarbij ze, net als ik, versteld stond van deze 'tamme' eekhoorns..








De 'supremacy' uitstralende fraternity huizen..














De prachtige natuur op de campus..












En de expressiviteit van de lokale Amerikanen.
















Hier hadden we, net als tijdens het bekijken van Hans Teeuwen's Masterclass (lange leve 'uitzending gemist'!), gezamenlijk heimwee naar ons mooie kikkerlandje.











Dan het (letterlijke) hoogtepunt van de dag! Dit is 'Union Square', San Francisco. Tevens de plek waar binnenkort de protestacties tegen het Bush regime worden gehouden.
(Speciaal voor Zot:) Zien jullie die lift daar boven rechts...?












Dit is het uitzicht vanuit die lift!


(red. deze foto is gemaakt door Maya, niet door yours truly die toch hoogtevrees bleek te hebben en, wegens lichtelijk trillende handen en benen die uit de lift wilden, 2 vreselijk slecht gemikte foto's maakte)





Sommige mensen zijn echt lomp en lijken dit zelf niet in de gaten te hebben. Maar, begrijpen is beter dan veroordelen, vandaar de volgende uitleg van een lompe actie gemaakt door Maya en mij:
Na (reeds van de regen doorweekt) 20 opdringerige en veelal ongewassen zwarte bedelaars voorbij gewandeld te zijn, horen we de klanken: 'Excuse me, could you ...'. Na een korte doch vernietigende blik op de persoon zijn we snel doorgelopen. Enkele (milli)seconden later beseffen we ons dat de goed geklede, doch zwarte en kleingeld in zijn handen hebbende, van zijn vrouw vergezelde zwarte Amerikaan niet uit was op ons geld, maar een andere vraag had. Schuldgevoel overstroomt ons maar we lopen door. Psychologie van de cognitieve school studerend beseffen we overvallen te zijn door een simpel automatisme en vooroordelen. De man keek ons met verbazing na. Peer Mascini zou trots op hem zijn geweest!






En op het einde van de dag werden onze gevoelens van heimwee nog eens goed gevoed..

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Hee lieve ben!
Alweer allemaal leuke dingen te zien op je site, en ik geef toe, toch best hoog die lift! Je bent een held :)! Wij zijn er niet geweest toen we in San Francisco waren, nog heel veel nieuwe dingen te zien over een maandje!!
Studeerse weer en spreek je snel!
Hele dikke kus!

02:49  

Een reactie posten

<< Home