zondag, februari 12, 2006

SF: Chinese New Year Celebrations

Zaterdag 11 februari was de laatste dag van een week lang feest. De chinezen sluiten hun nieuwjaarsfeesten af met een grote 'parade' in SF. Tijdens de feesten van de afgelopen weken gedragen de chinezen gedragen zich op hun best. De week is namelijk representatief voor het komend jaar. Veel eten, drinken & familiebezoek, sounds good to me!






Chinese cultuur op zijn best! Prachtige dragons en ontzettend hard vuurwerk..















Veel mooie kleuren in de kleding. Dit is de 'staart 'van een draak trouwens..














Mooie mix ..













Als ik klein was, dan zou ik echt nachtmerries krijgen van dit soort poppen.

















Maar als grote kerel met rationele capaciteiten is het geheim van deze poppen toch iets minder angstaanjagend... (tip voor de snelle kijkers: onder de baard..).
















Hetzelfde geldt voor deze stoere draak.













Maar wacht, dachten jullie nou echt dat een 'Chinese' parade in Amerika een Chinese parade is? Na 140 jaar rondsjouwen in chinatown hebben de Amerikanen er hun stempel op weten te drukken. Verhuizen naar de straten van SF, 3 miljoen kijkers, national TV, het 1e (van 3) uur gevuld met zwaaiende politici en zie hier de (ok, toch een Chinese naam hebbende) regisseur van Fast & the Furious 3.




De topper bewaar ik echter voor het laatst. Ja, jullie ogen bedriegen jullie niet! Modern kolonialisme op zijn best: de eeuwig glimlachende Ronald mcDonald op een chinese nieuwjaarsviering!
De chinezen die met onze groep mee waren kregen even enorm kromme tenen..