woensdag, februari 01, 2006

The World Can't Wait

Vanavond spreekt Bush met zijn State of the Union het volk toe. De organisatie van worldcantwait heeft besloten hem niet aan het woord te laten komen. Tijdens de live uitzending deden wetenschappers, preachers (boedhist / pater), dansers en musici hun best om George W. te overstemmen.





Ook hier werden extremen niet uit de weg gegaan. Vergelijkingen met Hitler (Mein Kampf & de uiterlijke kenmerken op de foto..) en de duivel gaven uiting aan de ergernis en frustratie.









In het enthousiasme van 1 van de sprekers werd deze menigte even aangezien voor 5000 mensen. Jes (econoom uit Denemarken, hier nog niet lastig gevallen door gepikeerde fundamentalisten..) en ik zagen dit optimisme maar even door de vingers.






Wel werden er 4 helikopters ingezet om de menigte in de gaten te houden. Of zou het de NSA zijn...? Een student uit Zwitserland durfde niet mee te komen. Bij zijn ambassade werd zijn visum in eerste instantie geweigerd. Hij staat op de universiteit daar bekend als erg anti-bush. Bush heeft nogal gekort op scholarships voor buitenlandse studenten, zoals hij. Via zijn Duitse paspoort is het alsnog gelukt om bij de Duitse ambassade zijn felbegeerde visum te krijgen, maar deze wilde hij dus niet riskeren..




Deze man was heerlijk fanatiek. Bij elke uitspraak vanaf het podium kwam er een enthousiast 'Right On!', of 'Yeah! Bring 'm down!' uit..



















Zijn wens, en die van vele anderen, kwam op het einde van de avond uit. Maar of White House vertegenwoordigers gaan reageren op het pleidooi dat Bush simpelweg moet vertrekken....

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Heeej Benny!
Hoewel ons fantastische weekend natuurlijk niet kan worden overtroffen, ziet dat protest er toch ook wel heeeeeel gaaf uit! Wat leuk dat die Jes was meegegaan! En hoe was het trouwens om op Union Square weer de beruchte lift onder ogen te moeten komen? Ademnood of eerder euforie?
Ik spreek je snel weer!
In tussen tijd, veel plezier!
Maya

20:19  
Blogger Fedor said...

Wow, niet gedacht dat ze op die manier zouden protesteren. Nogal heftig! Wel gaaf!

12:02  

Een reactie posten

<< Home