vrijdag, maart 03, 2006

Basketball: Cal Bears vs UCLA Bruins

American Sport madness! Universiteitsteams van Berkeley en Los Angeles tegen elkaar in een beslissende wedstrijd voor de competitie.

Dit is Katrin, studente International Business in Maastricht (the world is small indeed) en zelf basketbalster.




De zaal is immens groot, tenminste als je je bedenkt dat dit studenten zijn die spelen. Er komen mensen van alle leeftijden op af. Achter ons zat een jeugdteam uit Oakland, de elite onderin bestond uit alumni (reeds over de 50) en tijdens de pauze koopt vooral dik maar ook dun pretzels, pizza, popcorn en hotdogs.

Hulp van de fanfare wordt ingeroepen, de 'hooligans' rechtsonder dragen t-shirts met daarop 'The Bench' en studenten krijgen van tevoren mailtjes met de vraag om zo hard mogelijk te juichen..







Tijdens de breaks is er uiteraard vrouwelijk schoon om het publiek op te zwepen. De commentator roept sponsor berichten om, bezoekende oud spelers worden vereerd met een applaus en er wordt een student athlete getoond die hoog gemiddelde aan cijfers heeft. Dit om het imago van de sporters als domme studenten te verbeteren. Of de docenten de atleten kritisch behandelen is een 2e (de term 'easy graders' bestaat hier niet voor niets).







Een aanval van Cal. Er wordt enthousiast meegeleefd door de supporters. Als ik op het puntje van m'n stoel zit en ze scoren, moet ik snel achterover hangen voordat ik een juichende vuist van mn voorganger in mijn gezicht krijg..









De beste plaatsen..












Na een spannende wedstrijd met verlenging is de uitslag helaas in het nadeel van Cal. Dan maar weer 12 jaar wachten voordat ze kans maken op de titel..

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Bunium,

Ik ben jaloers op de games die jij ziet.
Bij ons "top-college" team zitten hoofuit 20 man op de tribune als ze tegen de nummer 2 (zelf staan ze eerste) moeten spelen.
Je hebt de housewarming-party bij zot gemist, maar dat haal je na je tijd in cal wel weer in.

Grtz Zotteke

14:06  
Anonymous Anoniem said...

Ha die Ben,
Als een spons neem je alle nieuwe ervaringen in je op! Al die zo bijzondere en kenmerkende Amerikaanse cultuurelementen passeren de revue. Leuk om mee te maken, of niet?
We zijn overigens wel benieuwd of je binnenkort in beeld verschijnt met een ander Maastrichts meisje...
Geniet van de twee weken met Hilde samen! Jakob en Grietje

01:22  
Blogger Fedor said...

Hee Gozer,

Bij het eerste commentaar van mijn oud teamgenoot moet ik me volledig aansluiten. Super gaaf! Basketbaltechnisch vaak beter dan de NBA. Heel veel plezier de komende tijd en tot mails/skype!
Fedor

10:48  

Een reactie posten

<< Home