donderdag, maart 16, 2006

Hil & Ben op stap in Oakland

In de aanloop naar ons laatste weekendje in SF gingen we op bezoek bij Jim, docent theater techniek op de prive school Mills College in Oakland.

Omdat het openbaar vervoer niet te doorgronden is (vergelijk deze site maar eens met de NS of 9292ov) zijn we maar gaan wandelen. Hier een prachtig typisch middle class straatje in Oakland.





De school heeft een zeer groene campus, het is een park wat bij lange na niet zo is volgebouwd als de Berkeley campus. Enorme bomen, veel schilfers op de grond en asfaltpaadjes waarvoor je bijna een verzekering moet afsluiten.








Er zijn hier slechts 1400 leerlingen die allemaal rond de $40.000 betalen om te kunnen studeren. In vergelijking met Berkeley: ruim 30.000 studenten.
Mensen die van prive scholen komen staan enigzins bekend als wat verwend. Degene die ik op Berkeley sprak noemden dat Berkeley vaak een backup keuze was (Hardvard / Yale 1).








Dit is het uitzicht vanaf Jim's achtertuin. Geweldig!! Iedere avond een sunset terwijl je naar de Bay kijkt (met verrekijker inc. Golden Gate)!







Na een nachtje in een 'cheap motel' (advies: ga NOOIT naar Broadway Manor Inn in SF) waar het gordijn met tape & punaises vastgemaakt zat en het doorgezakte matras bijna de grond raakte, was deze kamer een hemelse luxe. En dan ook nog eens een diner met lekkere wijn.. fijne Amerikaanse gastvrijheid!
En hier zie je ons klaarmaken voor de ultieme treat..







Met z'n tweetjes in een 'hot tub' inclusief bovenstaand uitzicht!!!

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Heey Hil en Ben!
Wat een leuk fotoverslag! Geniet er nog maar even van samen, want het zit er helaas al weer bijna op.
Ben, veel succes verder komende tijd!
Liefs,
Eveline

00:36  
Anonymous Anoniem said...

Hee lieverd!!
Nu kan ik zelf weer een comment plaatsen vanaf de andere kant van de wereld :( Het was zo leuk om bij je te zijn!!!!
Het blijft leuk om naar het eerste deel van het verslag van onze geweldige weekjes te kijken! Ben benieuwd naar het volgende deel!
Succes weer vandaag met het inhalen van de opgelopen studie achterstand!
Dikke kus en knuffel!

10:39  

Een reactie posten

<< Home