zondag, maart 12, 2006

Hil & Ben op stap in SF

Eindelijk, na 2 (lange) maanden wachten nu 2 weken lang samen met mijn lieve schat!! Samen San Francisco & de Berkeley campus verkennen, flink wat hotelletjes en enkele nachtjes International House op een gereorganiseerde kamer van 5 bij 2 m2, lekker knus!


Uiteraard ook wat cultuur snuiven. Hier heeft Mei Chee (eerder op de foto met de 4 peace tekens wuivende Aziaten) ervoor gezorgd dat het Maitreya project te bezoeken is in International House. Hil krijgt hier persoonlijke uitleg..












Prachtige overblijfselen uit Tibet, gelukkig nog bewaard gebleven na de Chinese invasie (of 'ontwikkelingshulp' zoals iemand uit Hong Kong het hier omschreef..).












Een prachtige 1e foto van ons in San Francisco. Geweldig, die regen. Vooral als je 1,5 uur op zoek bent naar een Carls Jr. omdat diegene die je als 1e vindt, naar zweet stinkt van de talloze zwervers die er een burger van $1 halen. Maar bij gebrek aan beter, met zompige schoenen en klevende kleren ben je enorm blij met de vertrouwde gele M..
Nu zagen we trouwens de andere kant van Amerika. Veel zwervers met natte ligmatjes, volledig doorweekt, maar dezelfde hopeloze blik als normaal. Dan maak je je iets minder druk om een natte broek, zeker als je daarna lekker een warm bad in kan duiken in een mooi hotel.



Regen kan de pret niet drukken, een echte Carls Jr. hamburger smaakt des te beter. Opmerkelijk was dat dit een dag later was en we erachter kwamen dat we de Carls 2x voorbij zijn gelopen zonder het op te merken.

Ja, na 2 maanden Amerika ben ik volledig ingeburgerd.







Als je de heuvels achter I-House opgaat zie je prachtige oude huisjes met klassieke Amerikaanse auto's. Naast dure BMW's en jaguars natuurlijk. Om hier (Bay Area) te wonen betaal je namelijk een fortuin.










En als je dan flink doorzet krijg je zo'n uitzicht. We waren helemaal uitgeput en stomverbaasd toen we even later een jogger, iets minder vermoeid, fluitend de berg op zagen rennen.









De laatste foto met een wat minder heldere lucht! Wel erg mooi om te zien en als je een stevige paraplu bij je hebt, dan kun je er zeker van genieten.
















Een uitzichtje op de haven en alcatraz..














Een typisch straatje in San Francisco. Voor de mensen die niet bekend zijn met het straten systeem hier, het is superoverzichtelijk opgebouwd uit vierkante blokken (blocks). Kijk op Google Maps voor een overzichtje van het centrum.













Hier kijken we uit op de Painted Ladies.. met een pracht skyline!














Als je wil zien waar deze foto precies is gemaakt, klik dan hier (nee, we lagen niet in die boom, ik ben nog aan het experimenteren met MSN's Visual Earth...).
































Hier links zie je een, jawel je leest het goed, kerk! We waren op zoek naar het St. Marys Cathedral en we moesten 3x op de kaart kijken of we wel goed zaten. Maar dat kruis bovenop liegt er natuurlijk niet om.



Staaltje architectuur (en bescheiden kapitaaltje..).














Allemaal leuk en aardig zo'n wereldstad, uiteindelijk blijf ik toch een man die maar in 1 ding geinteresseerd is...

















Ja ook dit is San Francisco. Na een dag wandelen valt wel op hoe divers de stad is. Een lichte ghetto, duur bedrijfscentrum, kunst en kitsch straten, China Town, prachtige boulevard en de pier en kleine parkjes. Tien erg leuke dagen gehad en gelukkig nog zeven te gaan! Volgende week zie je ons op fietsjes de Golden Gate op en neer racen en het gebied op de foto wat verder verkennen!

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ha Hil & Ben,

Leuk dat wij hier kunnen meegenieten van het genieten van jullie!

11:43  

Een reactie posten

<< Home